Taierea (curatarea) pomilor fructiferi se face in timpul repausului In ceea ce priveste pomii plantati primavara, lucrarile despre care se.

Author: Dorg Vudogul
Country: Tajikistan
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 8 April 2009
Pages: 389
PDF File Size: 8.51 Mb
ePub File Size: 11.22 Mb
ISBN: 501-8-28544-510-4
Downloads: 74182
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dodal

Draga Doru si altii, In perioada de repaos vegetativ iarna se aplica stropiri cu insecticide pe baza de ulei oleocarbetox, oleocalux, US1, etc. Avantaje aduse de BackROW: In apropiere am si o sursa de apa.

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

Odata ajuns pe suprafata solului, va lkcrarile gradul de adsorbtie si retinere a solutiei si implicit a erbicidului de catre particulelel de sol. Nu exista un calendar strict pentru stropiri la pomi si vie. Taierile de intretinere taieer fructificare.

In continuare, vom detalia lucrarile de intretinere ce se realizeaza in livada, sera. Imi puteti recomanda vreo firma care se ocupa cu asa ceva? Va rog mult,as dori si eu calendarul stropirii pomilor.

Am incercat cu tot felul de insecticide si nici unul nu razbeste.

Carate,Decis, Fastac, etc, ,se continua stropirile pana la 21 zile pana la recoltare. Cititi cu atentie pe ambalajele produselor pe care le cumparati timpul de pauza pana la recoltare.

Lucrari De Intretinere La Pomii Fructiferi | somindolan

Ma intereseaza un tratament pentru samburoase si unul pentru samantoase. Dupa plantare pomii se scurteaza la inaltimea de 60 cm. Nu stiu ce sa mai fac?! Cordonul vertical Aceasta forma de coroana este recomandata pentru livezile superintensive de mar si par pentru ca se formeaza si se intretine usor, fiind cea mai simpla forma palisata. Adresa mea este lenabardan yahoo.

  IDSA FEBRILE NEUTROPENIA PDF

Viespea semintelor de prun Eurytoma schreineriLeptinotarsa decemlineata Gandacul din Colorado. Uita-te mai atent la tulpina sa nu fie aceeasi problema ca la mine.

Anual se raresc ramurile care au crescut indesit pentru a se pastra o coroana echilibrata. Zeama bordeleza este o substanta neutralizata din punct de vedere chimic cu var;aceasta se utilizeaza doar in perioada de vegetatie,deoarece: Fuctiferi cu mare interes sa faceti aceste precizari in articolul dumneavoastra.

Visinii se umple de paduchi. Nelu in 17 Decembrie cer un sfat: A inceput la fel cate o creanga. La zile se repete tratamentul nr.

Ai facut facut un gest frumos si multi or sa-ti multumeasca in gand! Fungicidele combat fungi ciupercile-mana,rapanul,focul bacterian,taciuni, mucegaiurile, etc. Sper ca n-ai retezat merii de ani de la jumatatea lor sau de la punctul de altoire,cred ca te -ai referit la faptul ca ai facut niste taieri ale lastarilor.

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

De anul trecut, au inceput sa se usuce, sa moara pe rand pomii fructiferi;ciudat este faptul ca fenomenul s-a produs brusc, adica s-au uscat cu frunzecu fructele in faza de coacere. Lastarul central trebuie tinut pe loc prin scurtari puternice, timp de ani, pana cand cele doua brate au crescut intratat incat se pot uni cu bratele pomului vecin de pe acelasi rand.

  BIAG NI LAM-ANG STORY PDF

Tauere datorita conditiilor atmosferice si de sol din primavara, erbicidele peliculare pot avea eficacitate nesatisfacatoare. Va multumesc daca ma puteti ajuta cu un sfat.

Am folosit cartile editate de MAST si rezultatele sunt modeste atat in pomicultura cat si in instalatii etc. Am incercat sa caut produse din Germania dar nu am gasit deocamdata nimic. Doresc doar sa autentific ideea lui Endre: Asta inseamna ca necesita polenizator. Va rog sa-mi trimiteti si mie calendarul de stropire a pomilor meri, pruni, ciresi, caisi, piersici Va multumesc anticipat si va doresc un an excelent plin de roade si satisfactii.

Apoi tratamentele toate trebuie facute preventiv. Utilizind-o fara ac,cu ea se pot masura exact cantitatile de solutii pe care le avem in recipienti ambalaje mai mari.